De openingszin ‘en wat doe jij’ vervalt per direct!

Ben je wel eens op een verjaardag geweest waar iemand een gesprek opende met de zin: ‘En wat doe jij?’. Het overkwam mij afgelopen week, waarop ik zo snel mogelijk zocht naar gepaste manier om het gesprek te beëindigen. Niet omdat ik niet enthousiast ben over mijn werk, maar simpelweg omdat ik het niet altijd over mijn werk wil hebben. Toch denken veel mensen dat deze vraag dé manier is om een gesprek te beginnen. Daar moet verandering in komen, vinden wij. Niet in de minste plaats omdat het antwoord ‘ik ben salarisspecialist’ zelden leidt naar een uitnodiging voor een ‘kopje koffie’. Maar óók vanwege de veranderingen in de arbeidsmarkt en in onze maatschappij. Wij weten immers dat niets blijvend is, dus ook deze ‘geweldig’ ijsbreker niet.

De openingszin ‘en wat doe jij’ heeft zijn beste

Het feit dat mensen steeds minder hun identiteit verlenen aan hun werk vindt deels haar verklaring in de hedendaagse baanzekerheid[2]. Het is immers helemaal niet meer vanzelfsprekend dat iemand een baan heeft of de baan heeft die bij hen past. Dit heeft te maken met de crisis van de afgelopen jaren, maar ook met de effecten van robotisering op de arbeidsmarkt (i.e. banen veranderen[3]). En hoe gênant is het dan als je een gesprek opent met de vraag ‘en wat doe jij’?

Om deze blog nog even op onszelf te betrekken… Een salarisspecialist staat nooit te springen om antwoord te geven op de vraag ‘en wat doe jij?’. Sinds 1 januari 2016 is dit alleen maar minder geworden. De voordeelregel, ons favoriete stukje wetgeving om uit te leggen, is namelijk na ruim 40 jaar vervallen. Nee, niets is blijvend, dus ook deze ‘geweldige’ ijsbreker ‘en wat doe jij’ niet. Dus kunnen wij niet met zijn allen besluiten om deze openingszin laten vervallen?!

Er bestaan ongelooflijk veel openingszinnen die leiden naar een leuk gesprek, een degelijk alternatief is bijvoorbeeld ‘en wat houdt jou bezig?’. Mensen denken immers vaak breder dan slechts de scope van hun baan, deze vraag sluit dus goed aan bij hetgeen waarover zij willen praten. Hoe werkgever het vinden dat mensen hun identiteit steeds minder verlenen aan hun baan én het dus niet over hun baan willen hebben bij een feestje, dat is een totaal andere discussie.

Wil je het nou alsnog hebben over ‘wat wij doen?’, over het verdwijnen van de voordeelregels of andere veranderingen inde wetgeving? Stuur een mailtje én nodig ons uit voor een kop koffie. Dan vertellen wij wél enthousiast wat wij, onder meer, in de salaris doen.

[1] http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/mar/08/americans-job-uncertainty-looking-for-new-life-meaning

[2] http://www.amazon.com/Coming-Short-Working-Class-Adulthood-Uncertainty/dp/0199931461

[3] http://nos.nl/artikel/2073768-wrr-robotisering-kost-minder-banen-dan-gevreesd.html

#watdoejij #salarisadministratie #voordeelregel #identiteit #arbeidsmarkt #baan

Featured Posts
Recent Posts